Свитолина е на финал в Дубай, ново разочарование за Кербер



24-02-2017 22:20 | Николай Драганов

Доскорошната водачка в ранглистата при жените Ангелик Кербер претърпя ново разочарование от началото на сезона, след като загуби с 3:6, 6:7(3) полуфиналния двубой на турнира в Дубай от Елина Свитолина.

Поставената под №7 в схемата и №13 в ранглистата Свитолина записа втори успех над Кербер през 2017 година, след като успя да я надиграе и в началото на сезона в Бризбън. Тогава германката бе под №1 в ранглистата, но след разочарование и в Мелбърн отстъпи първото място на шампионката Серина Уилямс.

Това беше десети двубой между Кербер и Свитолина, а с успеха си 22-годишната украинка изравни статистиката до 5:5 победи, като е спечелила последните три срещи помежду им, а последният успех на Кербер датира от 2015 година.

На пътя на Свитолина пред най-голямата титла в кариерата й стои друга бивша №1 - Каролине Вожняцки. Двете са се срещали само веднъж досега, а успехът е за датчанката. Ако успее да вземе реванш за загубата в Маями през миналата година, Свитолина ще пробие в Топ 10 на световната ранглиста при жените.

Ангелик Кербер пък ще трябва отново да потърси пътя към успеха, след като претърпя редица разочарования през 2017 година. След отпадането в Бризбън едва в трети кръг, германката допусна поражения и в първия си мач в Сидни. Тя не успя да защити титлата си от Australian Open като отстъпи още в четвърти кръг на Коко Вандевеге. На следващия турнир в Доха Кербер също допусна поражения още в първия си мач.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини