Дел Потро на четвъртфинал в Делрей Бийч след трудна победа



24-02-2017 09:09 | Николай Драганов

Бившият №4 в света Хуан Мартин дел Потро постигна трудна, но ценна победа над Дамир Джумхур със 7:6(5), 4:6, 6:3 на турнира от сериите ATP 250 в Делрей Бийч и по този начин се класира на четвъртфинал. 


"Беше наистина труден мач за мен. Съперникът ми беше бърз на основната линия и не можех да намеря място, от което да правя уинъри със своя форхенд", заяви аржентинецът, за когото това бе едва втори мач за сезона. Към момента Дел Потро се намира под №42 в ранглистата.


След три операции на китката през 2014 и 2015 година година Дел Потро използваше доста внимателно своя бекхенд, като често го миксираше със слайс. Аржентинецът, който е шампион от Делрей Бийч от 2011 година, ще срещне в следващия кръг действащия носител на титлата - американецът Сам Куери. По-рано през деня Куери надигра с 6:2, 6:3 своя сънародник и партньор на двойки Джаред Доналдсън.


"Ще бъде съвсем различен мач. Той сервира мощно, подобно на мен и е много бърз от основната линия. Сам е фаворит, защото ме победи при последната ни среща и е на по-висока позиция в ранглистата", коментира Дел Потро. 


Шампионът от US Open 2009 успя да спечели една титла през 2016 година - в Стокхолм, където на полуфиналите надигра Григор Димитров, но пропусна Откритото първенство на Австралия в началото на този сезон. В първия си мач за сезона срещу Кевин Андерсън в първи кръг в Делрей Бийч Дел Потро надигра сред 6:4, 6:4 Кевин Андерсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини