Гофен взе реванш от Гришо



Гофен взе реванш от Гришо
Свързани турнири
Свързани играчи
17-02-2017 22:25 | Николай Драганов

Световният №11 Давид Гофен взе частичен реванш за двете си поражения от Григор Димитров от началото на годината и успя да го победи след 6:4, 1:6, 6:3 в двубой от четвъртфиналната фаза на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам.


Белгиецът демонстрира изключителна мотивация да не допусне ново поражение от Димитров и в крайна сметка успя да се пребори за първа победа в мачовете срещу нашето момче. За Гришо това бе едва втора загуба през 2017 година след титлите от Бризбън и София и полуфинала на Australian Open, загубен от Рафаел Надал.


Димитров няма да загуби точки за ранглистата, след като през миналата година в тази седмица игра на турнира в Делрей Бийч, където стигна до полуфинал и завоюва 90 точки, колкото ще вземе и за достигането си до четвъртфинал в Ротердам.

 

Първият сет започва равностойно, но още в третия гейм Гришо трябваше да спасява две точки за пробив. Българинът се справи и на свой ред още в следващия гейм също се пребори за два шанса да пробие сервиса на съперника, но Гофен издържа. За съжаление в петия гейм първият сервис на Димитров се изгуби, той допусна две двойни грешки, втората от които на брейкбол. До края на сета Гришо не успя да се възползва от две точки за пробив в осмия гейм и така първата част отиде на сметката на Гофен след 6:4. 

 

Във втория сет двамата продължиха оспорваната битка още от самото начало, като Гришо успя да измъкне изключително драматичен първи гейм, в който трябваше да спасява три точки за пробив. Гофен на свой ред спаси два брейкбола във втория гейм. Димитров отново поведе, след което стигна до нови точки за пробив и при осмата възможност в мача най-после проби подаването на белгиеца. При 4:1 Гришо стигна до 40:0 в подаването на Гофен и от третия брейкбол успя за втори път да пробие, което се оказа решаващо за крайното 6:1.


Пределно мотивиран да не допусне трето поражение в рамките на месец, Давид Гофен показа изключителен тенис в началото на третата решителна част и след забележителен тенис стигна до ранен пробив за 2:0. При 3:1 Гришо стигна до две точки за връщане на пробива, но Гофен успя да ги спаси с два аса, а след това да измъкне и подаването си. До края белгиецът не допусна отстъпване на инициативата и се поздрави с победата, която го класира на полуфинал. Негов съперник за място на финала ще бъде победителят от мача между Доминик Тийм и Пиер-Юг Ербер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини