Димитров: Очаквам тежък мач срещу Гофен



17-02-2017 12:16 | Любомир Тодоров

Няма време за почивка за Григор Димитров. След снощната победа над Денис Истомин днес петият поставен в схемата на турнира в Ротердам българин се изправя срещу №3 Давид Гофен от 20:30 часа наше време на централния корт в зала "Ахой".

Ето как коментира 16-ия си успех за годината Гришо и очакванията си от четвъртфинала в петък.

"Никога не е лесно да играеш срещу такъв тип тенисист в зала. Денис е страхотен играч, срещнахме се на Australian Open. Тогава той започна невероятно, така че задачата ми беше аз да стартирам добре. Разнообразих играта си и успях да завърша втория сет по този начин", каза шампионът от София и Бризбън, цитиран от официалния сайт на АТР.

Димитров не подценява Гофен, въпреки че никога не е губил от белгиеца.

"Той е корав играч, голям състезател. Играли сем няколко пъти, това е статистиката, но това не означава нищо за мен. Аз имам същото голямо уважение към всеки, срещу когото се изправям, така че никого не подценявам. Той е много постоянен в последно време. Със сигурност ще бъде страхотен мач. Просто трябва да остана концентриран и да играя своя тенис", продължи Гришо, който при успех ще стигне до втория си полуфинал в Ротердам след 2013 година.

Българинът отново повтори, че впечатляващото му начало на сезона се дължи на тежките тренировки на корта.
"Имаше много мачове, в които играх добре, но нямам чувството, че е имало такъв, който да е бил повратна точка. Продължавам да работя много и очаквам това да се отплати в даден момент. Дори в тежките моменти работих здраво. Не винаги ще се получават така нещата на корта. Със сигурност ще имам трудности в някои мачове, но не се притеснявам, защото играя във всеки турнир без мисълта, че мога да загубя. Целите ми и нагласата не са се променили", завърши Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини