Първият мач на Григор в Ротердам пряко по Mtel Sport 1 и Facebook страницата на телекома



15-02-2017 14:28 | Tennis24.bg

Ротердам е столицата на тениса през тази седмица. След като през миналата погледите бяха насочени към София, сега холандският град приковава вниманието със силен турнир от категория АТП 500. В него участие вземат осем тенисисти от топ 20, сред които е и Григор Димитров, а всяка стъпка на българина и най-интересното от турнира ще върви в ефира на Mtel Sport 1. Дебютният двубой на Димитров срещу Миша Зверев се очаква да стартира днес след 15:30 часа, като офис феновете на родния ас ще могат да следят битката и във Facebook страницата на телекома.

Надпреварата вече започна, а най-интересното тепърва предстои. Затова опитваме да отговорим на няколко важни въпроса, чиито окончателен отговор ще знаем най-късно в неделя.

Може ли Григор Димитров да продължи победната серия?

14 победи и само 1 загуба - това е статистиката на Григор Димитров от началото на сезона. Феноменалното представяне на българина му осигури титлите в Бризбейн и София, както и полуфинал на Аустрелиън Оупън, а логично феновете на Гришо очакват ново добро представяне в Ротердам.

С оглед на участниците и тяхната форма през 2017 г. Димитров категорично е фаворитът в турнира. Големият въпрос е, дали ще издържи физически на натоварването от началото на сезона, както и дали ще съумее да продължи да показва постоянство в играта си. Иначе пътят към финала изглежда напълно възможен - Миша Зверев и квалификант в първите два кръга, четвъртфинал с Давид Гофен, полуфинал с Доминик Тийм или Александър Зверев.

Скритият фаворит?

Именно Александър Зверев може да бъде считан за скрития фаворит на турнира. Младокът спечели титлата в Монпелие през миналата седмица и за първи път в кариерата си влезе в топ 20. Никой не може да оспори факта, че Зверев е бъдещето на тениса, но да поддържаш високо ниво всяка седмица е истинското изпитание за младите тенисисти. Голямото предизвикателство пред него е първият кръг срещу Доминик Тийм. При победа пътят поне до полуфиналите е открит.

Ще спре ли лошата форма на Марин Чилич?

Чилич е №1 в схемата на турнира, но формата му от началото на сезона е отчайваща. Хърватинът имаше 3 загуби от 4 мача през 2017 г. като те бяха от непретенциозни тенисисти като Йозеф Ковалик, Даниел Еванс и Дъстин Браун. Все пак в Ротердам гигантът започна с обрат в три сета над Беноа Пер, а сега го чака мач със сънародника Борна Чорич, така че ще видим, дали Чилич може да продължи далеч в турнира.

Финалът

Едно е сигурно – на финала ще има място само за двама. Всички в България стискат палци Григор да е един от тях. Големият мач ще бъде в неделя от 16:30 часа, а прякото предаване по Mtel Sport 1 ще започне с коментарно студио половин час по-рано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини