България и Григор се преоткриха



13-02-2017 13:37 | Любомир Тодоров

По време на награждаването на шампиона след снощния финал на Garanti Koza Sofia Open речта на Григор Димитров беше прекъсната от вик от трибуните: "Гришо, обичаме те!". Той отвърна моментално: "и аз вас!".

Това се случи миналата седмица в София - България и Григор се преоткриха след кратко охладняване на чувствата и се обясниха взаимно в любов, която беше скрепена със символичната целувка на корта след победата.

Позитивните тенис новини около участието на Димитров в "Арена Армеец" са зарадвали със сигурност милиони наши сънародници. Съществуващите още два спортни вестника пренаредиха страниците си и започваха с Григор и турнира, а не с обичайните футболни дребнотемия и спекулации. Новините по телевизията също стартираха с мача на първата ни ракета, а не с "катастрофа отне живота на четирима" или нещо подобно от черната хроника.

Така че Димитров промени към добро цялото общество за няколко дни и даде на нацията търсения спортен герой. Защото безспорно Григор е най-голямата звезда и е най-малкото нелепо да бъде сравняван в разни анкети с борци, боксьори, щангисти, гимнастички и т.н. Не че те също не полагат огромен труд в тренировки и състезания, но просто Гришо е единственото разпознаваемо лице на българския спорт в световен мащаб в момента, заедно с Мирела Демирева и Ивет Лалова.

Смятам, че Димитров също разбра какво е да играеш пред 12 000 зрители, които те подкрепят неистово при всяко разиграване. Такава поддръжка и атмосфера той няма да получи абсолютно никъде другаде. Така че сигурно е осъзнал, че не е било правилен ход миналата година да предпочете да не играе в София.

Затова бих бил много изненадан, ако догодина шампионът не дойде да защити титлата си и да получи и изпрати още една огромна доза положителни емоции от и към българите.
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини