Григор изнесе лекция на рожденика Троицки (снимки)



10-02-2017 19:18 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфинал на Garanti Koza Sofia Open, след като победи с 6:3, 6:3 празнуващия своя 31-и рожден ден Виктор Троицки. Най-добрият български тенисист контролираше събитията на корта и се поздрави с успеха след само 64 минути игра. Следващият съперник на Димитров ще бъде определен от двубоя Николоз Басилашвили – Мартин Клижан.

„Днес бях много фокусиран. Може би първия гейм ми изигра лоша шега. След като спечелих първия сет обаче се успокоих и това ми се отрази. С всеки изминал мач започвам да чувствам корта по-добре. Днес не рискувах много, играех сигурно на важните топки и всичко ми влезна. Всеки един мач тук е за вас (публиката), вие ми помагате, атмосферата е страхотна, обичам ви”, каза Димитров в интервюто на корта.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

Двубоят започна с труден първи сервис-гейм за Димитров, който трябваше да спасява две последователни точки за пробив. Българинът се справи и в ответния гейм на свой ред стигна до брейк-бол, който реализира – 2:0. До края на сета Димитров не трепна в своите геймове и заслужено поведе с 6:3 след само 29 минути игра.

Вторият сет също предложи равностойна игра. Григор Димитров издебна своя момент в седмия гейм и поведе с 40:0, като получи три последователни точки за пробив. С добър начален удар Троицка отрази първата, но при втората сърбинът допусна непредизвикана грешка и сдаде подаването си. В последствие брейкът беше затвърден със сервис-гейм на нула. Пореден пробив пък донесе победата с 6:3, 6:3 след 65 минути.

Григор приключи двубоя със 7 аса и 4 двойни грешки на сметката си. Българинът вкара само 56% начален удар, но за сметка на това спечели внушителните 90% от разиграванията след първи начален.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини