Григор Димитров с изстрадана първа победа в София



09-02-2017 20:15 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на Garanti Koza Sofia Open, след като победи с 2:1 сета Йежи Янович, в отделните части 4:6, 6:3, 7:5 след малко повече от два часа игра. Успехът е първи за Димитров на родна земя в индивидуални турнири (1:4) и общо 11-и от началото на сезона. В петък Гришо ще играе срещу Виктор Троицки, а залогът ще бъде място на полуфинал.

Секунди след последната точка българинът благодари на публиката за подкрепата и сподели, че успехът е заслуга изцяло на феновете.

„Победата е изцяло ваша, вие ми измъкнахте мача. Да играя пред родна публика е адски вълнуващо, искам да благодаря на всички, че дойдохте тази вечер. Не преувеличавам - победата е изцяло ваша. Благодаря ви”, бяха първите думи на Димитров.

„Първите мачове в турнир са малко трудни, трябва да се нагодиш към условията. Троицки? Не става по-лесно. Много пъти сме играли един срещу друг, знам какво да очаквам. Трябва да си почина и да направя същото утре вечер”, каза още третият в схемата.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

Двубоят започна със сравнително бързи геймове, в които сервиращите не срещаха проблеми. Така беше до гейм №5, когато след няколко отлични ретура Янович се добра до преднина 40:0 и получи три последователни точки за пробив. Димитров неутрализира първия брейк-бол, но при втория полякът наложи волята си – 3:2. До края на сета Янович продължи да играе изключително агресивно и спокойно, а Димитров не успя да намери рецепта, за да се справи с мощните удари на опонента си. Резултатът – сет за Янович 6:4 след 32 минути игра.

Втората част започна с драматичен сервис-гейм на Димитров. Българинът изоставаше с 15:40, но показа характер и успя да вземе подаването си. В четвъртия гейм на сета Григор стигна до първите си точки за пробив в мача. Янович се спаси при първия брейк-бол, но при втория полякът сгреши и Димитров най-после проби – 3:1. До края на сета българинът нямаше проблеми в своите сервис-геймове и успя да се наложи с 6:3, вкарвайки мача във финална трета част.  

Първите точки за пробив в третия сет дойдоха в шестия гейм и се откриха пред Янович. Полякът поведе с 40:15, но Григор успя да изравни. В последствие Янович получи още един брейк-бол, но и тоиз път Григор каза „Не”. В ответния гейм ролите се размениха. Този път дойде ред на Григор Димитров да стигне до 3 точки за пробив, от които за жалост не успя да се възползва.
В 11-ия гейм Григор стигна до скрит мачбол, повеждайки с 40:30 при сервис на Янович. В критичния момент полякът извади в аут и пробивът стана факт – 6:5 за Григор, след което сервирайки за мача българинът не сгреши.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини