Sofia Open мина на ново технологично ниво



08-02-2017 13:31 | Tennis24.bg

Второто издание на Garanti Koza Sofia Open се изкачи на по-високо технологично ниво.

За първи път в зала „Арена Армеец“ се използва технологията „Ястребово око“. Не всички турнири от категория АТР 250 разполагат с видеоповторение. Отговорник за технологията София е Марта Мрозинска от Полша. В екипа, който обслужва системата на място е и българинът Александър Пенев.

„За първи път използвах „Ястребово око“ в мача ни на двойки. Поисках го за топка, която беше дадена аут, но се оказа добра за нас и това ни донесе точката. Техниката определено помага и на тенисистите, и на съдиите. А и е голяма атракция за публиката“, коментира Димитър Кузманов.

Александър Лазаров също е доволен от видеоповторението в София. Той го поиска два пъти в мача си срещу Раду Албот и един път спечели.

Друга новост е информацията, която се изписва на LED паната, които ограждат централния корт. Освен реклами на спонсорите, те показват и кога даден играч е стигнал до точка за пробив, постигнал е директна точка от начален удар (ас) или има мачбол.

Турнирът има вече и мобилно приложение myGarantiKoza. Апликацията може да бъде изтеглена от Google Play Store или App Store. Освен информация за турнира имате шанс да спечелите и пътуване за финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини