Първа българска победа на Sofia Open



06-02-2017 18:31 | Станко Димов

Димитър Кузманов и Александър Лазов записаха първата българска победа на Garanti Koza Sofia Open. Това стана факт, след като те победиха с 6:4, 6:7 (9), 10:7 Ариел Бехар (Уругвай) / Андрей Василевски (Беларус) в среща от първи кръг в схемата на двойки.

Кузманов и Лазов можеха да затворят срещата в два сета, но в тайбрека на втората част пропуснаха два мачбола.
Успехът гарантира на Мико и Сашо 45 точки за ранглистата. Българите взеха сладък реванш за отпадането си на старта в София миналата година, когато пропуснаха мачбол срещу бъдещите шампиони – холандците Коолхоф и Миделкооп.

Техните следващи съперници ще станат ясни във вторник и ще бъдат определени от двубоя Робин Хаасе (Холандия)  / Филип Пецчнер (Германия) – Мате Павич (Хърватия) / Александер Пея (Австрия) (№2).

Във вторник Кузманов ще започне и участието си в схемата на единично. Негов съперник в първи кръг ще бъде опитният холандец Робин Хаасе.

„Щеше да е много неприятно ако за втора поредна година трябваше да говоря с журналисти след загубен мач с изпуснат мачпойнт. Много сме радостни, че успяхме да спечелим“, каза Александър Лазов. „В един момент от мача и на двамата ни минаваха такива мисли, особено след втория сет. Но това, че останахме позитивни и приехме нещата спокойно, продължихме да се борим до края и ни донесе победата. Това е реванш за това, което се случи миналата година“, допълни Кузманов.

Двамата изглежда се допълваха както на корта, така и емоционално по време на игра и след мача. Мико призна, че е бил по-напрегнат тази година в сравнение с миналата. „Аз бях по-спокоен в сравнение с 2016 на корта. Имаше значение и фактът, че завърших сезона добре. Тези спечелени мачове, това напредване в ранглистата нямаше как да не се отрази на представянето ми“, каза още Лазов.

„Амбициите ни са неограничени – няма значение дали играем срещу по-високо класирани играчи, срещу специалисти на двойки. Има разлика в ранглистата, но във възможностите всички са изравнени. От тук нататък искаме да продължим по същия начин и докъдето стигнем“, обяви Кузманов.

Той допълни, че се е възстановил напълно от проблемите с контузия, които го мъчиха в края на миналия сезон. „Вече съм добре, но няма да крия, че изоставам с подготовката. Опитвам се да наваксам с по-здрави тренировки. Затова бях и по-напрегнат днес, защото знам, че не съм напълно готов. Дано това да ми даде тласък за утрешния мач“, сподели още пловдивчанинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини