Григор: Още имам български паспорт, нося герба на телефона си



06-02-2017 11:21 | Tennis24.bg

"Имаше моменти, в които наистина не можех да събера себе си, да се фокусирам, да тренирам по начина, по който е бил печеливш”. Това призна в интервю за NOVA българската тенис звезда Григор Димитров.

„Нямах и треньор за известно време. По средата на миналата година психически беше по-тежко за мен, отколкото физически. Просто изгубих своя път към успеха”, заяви още Димитров. Тръпката към спорта обаче нямало как да изгуби.

„Сега се чувствам много добре”, допълни Димитров. Той призна, че има предстартова треска.

Относно новия си треньор Даниел Валверду той сподели, че има много добра химия между тях.

„Разбираме се добре, можем да говорим на един език. Когато започнахме с него, всичко беше адски просто. Не сме се замисляли. Гледаме да си вършим програмата. Имаме период, в който искаме изобщо да не се чуваме, което е здравословно за една такава връзка”, каза Димитров.

На въпрос за отказа си да играе в предстоящите мачове за Купа Дейвис той заяви, че това е необходима жертва.

„Няма смисъл да съжалявам за неща, които вече са минали. Когато мога, искам да помогна на отбора. Но засега целите ми са съвсем различни. Искаме да направим нещо голямо. Още имам български паспорт, нося герба на телефона си. Не знам какво друго трябва да показвам, просто върша моята работа в момента. Имам приоритети, които са важни. Не е, че не съм достатъчно патриот”, обясни Гришо.

„В момента ценя много повече всяка победа и всяка загуба. Искам да дам максималния шанс на себе си, за да стигна докъдето искам”, каза първата ни ракета.

Григор коментира и отношенията си с легендарния Роджър Федерер.

„С него винаги сме поддържали връзка, дори и с нашия дует, който беше. Наистина го оцених като играч, може би после се замислих и като приятел. Знам, че неговите думи са искрени, винаги съм го имал за идол, винаги гледам неговите мачове. Понякога използвам неговите тактики срещу дадени играчи. Наистина беше много приятно”, каза Гришо.

„Много отдавна спря да ме боли, че ме сравняват с него. Много години съм на тура, доказал съм, че не съм втория Роджър. Няма как да сравняваш човек с 18 титли от Големия шлем с човек, който за втори път е на полуфинал”, допълни той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини