Адриан Андреев: Ръцете ми бяха вдървени



05-02-2017 20:49 | Tennis24.bg

Преди да отговори на въпросите на журналисти, Адриан Андреев направи коментар на двубоя си с Максимилиан Мартерер (2:6, 0:6): „Мисля, че беше добър опит това, че играх на толкова голяма сцена. Със сигурност можех да покажа повече, но напрежението оказва влияние. Ако играех на втория корт сигурно щеше да е по-различно. Никога не съм играл на толкова голям корт. Радвам се, все пак, че бях тук, на този голям корт. Все трябва да има първи път?”

Какво ти предстои?
Ще играя Фючърс в Турция, Чалънжър в Италия и ITF турнири през март. Днес не съм доволен от нищо. Нямаше удар, който да ми е на 100% днес. Но… не искам да се оправдавам. Мисля, че беше добър опит. Можех да покажа много по-добър резултат.

Искаше да се забавляваш тук. Успя ли?
Очевидно не се забавлявах. Не беше забавно. Нормално беше, да не се забавлявам пред толкова много хора. Не съм доволен от играта си въобще. Но съм и доволен – можеше да играя и по-зле. Справих се донякъде. Все пак вкарвах топката. Ръцете ми бяха вдървени. Не може от този мач да се съди върху какво имам да работя. Но съм на 15 години. Нямам ударите и сервиса на АТР играчите. Мисля, че играх добре за тази сцена. Имаше огромно напрежение.

Кое е най-ценното, което извлече от турнира?
Нямам какво по-специално да правя след този турнир. Трябва да продължа да работя. Но това го правя постоянно. Извлякох опит, който се надявам да ми помогне, за да не се притеснявам. Не казвам, че ще стане, трябва да излизаш повече на такива състезания, за да няма напрежение. Няма как да извлечеш ползи от 36-минутен мач. Не го усетих дори.

Респектира ли те съперникът?
Не бих казал. Мога да направя и завързан мач. В Мец съперникът ми беше много по-добър от този, а почти взех първия сет. Трудно е да играеш пред българска публика, когато всеки те познава и има напрежение. Респектира ме голямата сцена. Не ме интересува кой е срещу мен. Знаех си, че така ще стане. Знаех, че няма да вкарвам ударите си. Нормално е.

Вчера Григор Димитров обяви, че е отворен и би дал съвет на всеки млад български тенисист, който има нужда от такъв. Какъв би бил твоят въпрос към него?
Всеки си има свой път. Той си върви по собствения път. Засега нямам никакви въпроси към него. Но сигурно има какво да го попитам. Може би трябва.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини