Сезонът на зрелостта за Григор



27-01-2017 18:25 | Любомир Тодоров

Григор Димитров беше изключително близо до това да стане първия българин на финал в Големия шлем. В битката той имаше своите аргументи и победа над Надал не би била незаслужена, както призна самият Рафа и бившите номер едно в света Джон Макенроу и Матс Виландер.

Мачът на Гришо буквално парализира държавата и не е ясно колко хора са работили у нас между 10:30 и 16:00 часа, зашото е сигурно, че милиони са следили полуфинала му на Australian Open по всякакви начини. В родния му Хасково беше прексъсната общинската сесия, за да се гледа срещата. А кметът Беливанов дори обеща да нарече на името на тенис звездата улица.


На какво се дължи успехът на Димитров, който за първи път стартира сезон с 10 поредни победи. По мое мнение, главно заради неговото узряване. Забелязахте ли колко умерен е станал 25-годишният хасковлия в своите емоции? Колко пестеливо се радваше след победите си в Бризбън и Мелбърн.

Защото той изглеждаше като човек с мисия, за когото даден мач е само спирка по пътя към голямата цел. Съответно помъдряването подтисна и негативните реакции. Колко ракети счупи в Австралия Григор?

Милиметри не му стигнаха до мечтания финал срещу Роджър Федерер. Но Димитров отново е фактор, с когото всички са длъжни да се съобразяват. Ако запази постоянството си и целеустремеността, то той е обречен на успех. Двамата с Дани Валверду направиха екип мечта от съмишленици, които имат ясни задачи и средства за постигането им.

А най-хубавото за българите е, че следващите срещи на Гришо ще бъдат в София. Това е отлична новина и за него, защото никъде другаде по света няма да намери над 10 000 зрители, които да го подкрепят всеотдайно в зала "Арена Армеец".

Така че добре дошъл у дома, Григоре!

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини