Григор се изправя срещу Надал и историята – превю



Григор се изправя срещу Надал и историята – превю
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-01-2017 20:30 | Станко Димов

Григор Димитров се изправя срещу Рафаел Надал в спор за място на финал на Откритото първенство по тенис на Австралия. Двубоят е в петък, не преди 10:30 часа българско време и по традиция ще бъде проследен с коментар на живо в Tennis24.bg.

Григор Димитров бележи най-силния си старт на сезон и е непобеден през 2017-а. Българинът е в серия от 10 последователни победи, които му осигуриха титлата на АТР 250 турнира в Бризбън и полуфинал в Мелбърн. Надал също игра в Бризбън, но отпадна сравнително рано (загуби от Раонич на четвъртфинал).

Българинът и испанецът се познават отлично, като до момента са се срещали 8 пъти на корта, като Рафа води със 7:1 победи. Добрата новина е, че Григор спечели последният им дуел – 6:2, 6:4 на твърдите кортове в Пекин в края на миналия сезон.

Началото на тяхното съперничество е от вече далечната 2009 на турнира в зала в Ротердам. Надал, който дни преди това е спечелил за първи път Australian Open и бе оглавил ранглистата на АТР, имаше нужда от 3 сета, за да се справи с тийнейджъра тогава Димитров – 7:5, 3:6, 6:2 (ПОДРОБНОСТИ ВИЖТЕ ТУК).

Цели 4 години минават до втория случай, в който Надал и Димитров се изправят един срещу друг. Това се случва на четвъртфинал на „Мастърс 1000” в Монте Карло, на любимия на Надал клей, където испанецът отново бере много ядове – 6:2, 2:6, 6:4 (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК). Григор завършва двубоя буквално на един крак, след като в третия сет беше измъчван от крампи.

Същият сезон, 2013, но няколко месеца по-късно, Надал и Григор се срещат на друг „Мастърс 1000” турнир – в Синсинати. Историята се повтаря – Рафа печели в 3 сета – 6:2, 5:7, 6:2 (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

Четвъртият двубой между Надал и Димитров е може би най-паметният. Той се случва на ... Откритото първенство на Австралия 2014. За първи път в кариерата си Григор достига до втората седмица на турнир от Големия шлем. Двамата се срещат на четвъртфинал, а Надал отново побеждава след сериозна драма – 3:6, 7:6 (3), 7:6 (7), 6:2. След срещата Рафа признава класата на българина и казва: Григор ме накара да страдам на корта (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

Следват два мача между двамата, в които интрига няма. На полуфиналите на „Мастърс 1000” в Рим през 2014 Краля на клея печели с 6:2, 6:2 (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

Година по-късно, на четвъртфиналите на „Мастърс 1000” в Мадрид, Надал се налага с 6:3, 6:4 (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

В края на сезон 2015 е и двубоят им в зала в Базел, където испанецът постига последната си към момента победа над Григор – 6:4, 4:6, 6:3 (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

Така стигаме и до последният им дуел – на твърдите кортове в Пекин от края на миналия сезон. За първи път Григор Димитров записва победа над Надал – 6:2, 6:4, а в последствие нашето момче стига до финал в турнира, където отстъпва пред бъдещия №1 Анди Мъри (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини