Димитров сред лидерите по победи срещу левичари



26-01-2017 10:17 | Любомир Тодоров

Григор Димитров е един от най-успешните тенисисти, когато от другата страна на мрежата е застанал играещ с лявата ръка. В петък първата ни ракета се изправя срещу най-известния сега такъв Рафаел Надал в полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

Според официалната статистика на АТР българинът е трети по победи срещу левичари за 2016 година с 8 успеха от 10 двубоя. Преди него са само Новак Джокович (10 победи от 12 мача) и Марин Чилич с 8 от 8.

Последната победа на Григор срещу недесняк беше точно срещу носителя на 14 титли от Големия шлем Надал. На четвъртфинала в Пекин на 7 октомври миналата година Димитров срази Рафа с 6:2, 6:4.

Останалите успехи срещу левичари бяха срещу Фелисиано Лопес (в Синсинати), Денис Шаповалов (в Торонто), Иржи Весели (в Истанбул), Федерико Делбонис (в Маями), Доналд Йънг (в Акапулко), Адриан Манарино (в Делрей Бийч) и Жил Мюлер (в Сидни).


Предишния сезон Гришо отстъпи само на Алберт Рамос Виньолас на полуфинала в Ченду и на Жил Мюлер в първи кръг в Базел.


През 2017 година хасковлията има 10 победи от 10 мача. Единственото, което липсва към това перфектно представяне е успех срещу играещ с лявата ръка тенисист.

Утре Димитров може да запише първата си победа за сезона срещу такъв играч, което би означавало и исторически първи финал на българин на единично в турнирите от Големия шлем.

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини