Българката, която се свари от жега заради Григор



25-01-2017 20:24 | Tennis24.bg

Те са там за всеки мач. Огласяват трибуните и развяват трибагреници. Радват се до сълзи на всяка точка. А Григор Димитров неизменно им благодари след поредната победа. И не отказва автограф на никого.

Съдбата е запратила българите в Мелбърн на 13 649 километра от родината. Тези дни обаче сякаш разстоянието не съществува. Сякаш цяла България се е смалила от своите 111 000 квадратни километра до размерите на един съвсем обикновен тенис корт.

Жени Димова живее в Австралия от почти 17 години - най-напред в Аделаида, а от 2005 г. в Мелбърн. У нас завършва Художествената академия, специалност "Плакат".

Специализира и в областта на мултимедията и компютърната анимация. Днес работи за една от най-големите австралийски агенции за недвижими имоти. Именно на Зеления континент открива страстта си към тениса и редовно посещава двубоите от Australian Open.

"Усещането да гледаш Григор от трибуните е страхотно. Той ни дава повод да развяваме знамето с гордост", споделя Жени пред bTV.

"Сега не сме говорили с него. Преди 4-5 години, когато играеше на малките кортове, това бе възможно. Но винаги ни дава автографи с голямо желание и ако охраната му позволи, ще го прави цял ден."

Скандиранията стимулират допълнително Димитров, убедена е Димова. "Българската агитка не е многобройна, но е гръмогласна. Не зная дали това се вижда и чува по телевизията, но не спираме да го подкрепяме", разказва с усмивка Димова.

"Иначе сме на няколко групи спрямо възрастта. Ако не седим заедно, поне викаме в синхрон. Обикновено се събираме в комплекса, а победите празнуваме в местните бирарии." Българката разкрива, че Григор е доста популярен в Австралия след титлата си в Бризбейн и пробива в Мелбърн.



Жени постига бяло-зелено-червения ефект в облеклото си благодарение на... две тениски и потник, облечени една върху друга. На снимките, които публикува в социалните мрежи, не личи, че това всъщност е сериозно предизвикателство. "Тук е над 35 градуса и тези три ката дрехи ме свариха. Но много от българите тук имат фланелки и екипи от България."

Заклетата фенка на Гришо се опасява, че с напредването на фазата на турнира става все по-трудно да си осигури билет. "Свършват бързо, а са и скъпи. Иначе вярваме, че Димитров ще играе на финала. Намира се в страхотна форма. По-добър е дори отпреди две години, когато бе в топ 10. Вероятността да спечели Australian Open е съвсем реална."

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини