Григор изравни най-добрата си серия



25-01-2017 12:00 | Станко Димов

Григор Димитров продължава да бъде перфектен от началото на сезона. Българинът записа 10-а поредна победа (6:3, 6:2, 6:4 над Давид Гофен), която го класира за полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

Това е втори път в кариерата на Димитров, в който българинът е в серия от 10 последователни успеха. Първият е през лятото на сезон 2014, когато нашето момче спечели титлата в Куинс Клъб, след което достигна до полуфинал на Уимбълдън, където беше спрян от Новак Джокович.

Сега ситуацията е сходна. Григор Димитров спечели титлата в Бризбън, където записа 5 успеха. Също толкова победи българинът натрупа и в Мелбърн. В петък Григор ще се изправи срещу Рафаел Надал или Милош Раонич, а при нов успех за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.

Още една любопитна статистика:  Григор Димитров е спечелил 9 от последните 11 двубоя срещу тенисисти от Топ 20. Ако запише рекордната за него 11-та последователна победа ще се завърне в Топ 10 на ранглистата при следващото й обновяване.

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини