Давид Гофен: Промяната в Григор е в главата



25-01-2017 09:43 | Tennis24.bg

Давид Гофен, който стана десетата поредна жертва тази година на Григор Димитров от началото на сезона и отстъпи от българина с 3:6, 2:6, 4:6 в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, не пропусна да покаже уважение към съперника си.

 

Разочарован, но без да прави трагедии, белгиецът, поставен под номер 11 в схемата, каза след мача: „Не беше лесно. И двамата физически сме в много, наистина много добра форма. Той се бореше за буквално всяка топка. Беше трудно да играем толкова бързо. Опитах се да го направя, да го накарам да тича, но той се бореше за всяка топка. Слайсът му беше много добър.

 

Наистина изигра много добър мач, солиден. Сервира добре, много по-добре от мен. Моят сервис днес не го биваше. Не пропусна нито една топка. Движи се прекрасно. Късите му топки бяха прецизни. Беше добър мач за него.“

Попитан за разликата в състоянието на Григор Димитров от началото на годината в сравнение с предишния сезон Гофен коментира: „Мисля, че промяната при него е в главата. Той винаги е имал качествата. В последните няколко месеца той доказа, че психически се е променил. Не се отказва, стабилен е. Това е най-голямото му развитие.“

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини