Григор: Бях нервен в началото, но намерих ритъм (снимки)



25-01-2017 08:46 | Станко Димов

Григор Димитров за втори път в кариерата си достигна до полуфинал в турнир от Големия шлем. Това стана факт, след като българинът победи с 3:0 сета Давид Гофен. Очаквано след срещата Григор беше повече от развълнуван.

„Бях нервен в началото на двубоя. Ударите ми не се получаваха. С всяка следваща точка всичко се подобри и успях да намеря ритъма си”, коментира Димитров в интервюто на корта.

Следващият съперник на българина ще бъде определен от срещата Милош Раонич – Рафаел Надал.

„Вероятно ще гледам двубоя в леглото. Без значение, който и да спечели няма да е лесно. Трябва да съм на 100%. Радвам се, че ще бъда на полуфинал и мога да играя пред тази страхотна публика”.

„С Дани (Валверду) работихме много, опростихме някои неща. Имаме едни и същи виждания, говорихме дълго. Важно беше да остана здрав и да се боря. Кариерата ми се развива шеметно в последните две години. Разбрах много неща за себе си”.

Григор беше попитан и за клипчето, в което заедно с Роджър Федерер и Томи Хаас пеят песен на група „Чикаго”.

„Роджър не ми е искал позволение да публикува видеото. Стоях си в леглото и видях, че ме е отбелязал във видео. Помислих си - само да не е това. Молех се да не го е направил, но уви”.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДИМИТРОВ

СНИМКИ ОТ ДЕНЯ В МЕЛБЪРН

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини