Десет от десет за Григор Димитров (снимки)



25-01-2017 08:04 | Tennis24.bg

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров за първи път в кариерата си стигна до полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Поставеният под №15 спечели с 6:3, 6:2, 6:4 срещу 11-ия в схемата Давид Гофен от Белгия и записа десета победа от десет мача през 2017 година.

В първата част Гришо дръпна с 3:0 следа само 7 минути игра. Белгиецът се окопити и изравни при 3:3. Хасковлията не трепна и нанесе втори удар за 5:3. Той реализира четвъртата си възможност след топка в аут на Гофен. След това Димитров затвори частта на свой сервис.

Вторият сет започна с три поредни пробива. Българинът пръв взе подаването си за 3:1. Той доминираше напълно в частта, в която белгиецът направи цели 19 непредизвикани грешки. Григор проби пак за 5:2 и после удвои аванса си. Първата ни ракета отрази три точки за пробив, преди да затвори частта при втората си възможност с форхенд уинър.

В третата част Димитров направи решаващ пробив в седмия гейм, след което до края на срещата не трепна и си гарантира успеха.

Гришо за втори път стига до топ 4 в турнир от Големия шлем след Уимбълдън през 2014 година.
Следващият му съперник в Мелбърн се определя в сблъсъка между №3 Милош Раонич и №9 Рафаел Надал.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДИМИТРОВ

СНИМКИ ОТ ДЕНЯ В МЕЛБЪРН

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини