Приказката продължава (снимки)



23-01-2017 10:40 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист победи с 3:1 сета Денис Истомин (Узбекистан), в отделните части 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1 и за втори път в кариерата си попадна в голямата осмица в Мелбърн (2014, загуби от Рафаел Надал).

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде Давид Гофен (Белгия, №11), който по-рано през деня също осъществи обрат – 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2 срещу Доминик Тийм (Австрия, №8). Двубоят на българина и белгиеца ще се изиграе в сряда. При победа за първи път в кариерата си Димитров ще се класира за полуфинал на Australian Open.

За Григор това беше 9-та последователна победа от началото на сезона. Припомняме, че българинът пристигна в Мелбърн като шампион от Бризбън.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Истомин, който миналата седмица отстрани действащия шампион Новак Джокович, започна двубоя на изключително ниво и почти не допускаше грешки. След 2:2 гейма узбекът навлезе с серия и взе първия сет с 6:2, не оставяйки никакъв шанс на Димитров. През втората част пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, спечелен от Димитров във 7:2 точки.

Някъде тук дойде и ключовият момент в двубоя. Преди началото на третия сет Истомин поиска медицински таймаут, изпитвайки болки в бедрото на левия крак. Когато срещата беше подновена, Димитров се възползва от болежките на опонента си и набързо дръпна с 3:0 гейма, след което взе и сета с 6:2.

Преди четвъртата част Истомин отново изпитваше болки, този път в десния крак. Екзекуторът на Джокович все пак реши да доиграе срещата, но съдбата му беше ясна. Подобно на предходния сет, Григор проби рано и дръпна с 3:0, след което спокойно довърши срещата, подпечатвайки класирането си за четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини