Дани Валверду: Григор Димитров може да е опасен за всеки



22-01-2017 13:59 | Tennis24.bg

Със сигурност треньорът Дани Валверду е ключът към успешния сезон на Григор Димитров през 2016г. Българинът се върна в Топ 20 на АТР само, след като шест месеца преди това бе около Топ 40. Валверду се превърна в любим събеседник за медии и репортери.

„Григор е неуморим в работата. Откакто сме заедно, той вложи много от себе си в занятията. Много съм доволен от начина, по който възприема всичко. Няма нужда да го карам да прави каквото и да е. Той разбира, че ако сложим всичко на масата, резултатите ще дойдат по-лесно. Той е някой, който стигна до Топ 10 въпреки огромните очаквания. Вероятно не направи всичко, което трябваше, за да успее. Това е по-трудната част. То е част от обучението му. Имал съм шанса да работя с Мъри и Бердих, които със сигурност са сред играчите, които са най-големите работохолици в Тура. Знам какъв професионалист трябва да бъдеш, за да стигнеш върха и мога да предам познанието си на Григор. Той приема много и слуша много“, каза за в. „Л‘Екип“ треньорът на българина.

 

Според него почетният гражданин на Хасково има в арсенала си няколко много силни оръжия: сервисът, форхендът и работата с крака. „Ако успеем да максимализираме тези елементи, той може да е опасен за всеки с агресивната си игра. И способността му да се движи, а и играе много добре в защита. С тези неща наистина е много успешен“, каза още Валверду.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини