Димитров: Победата ми дава голяма увереност



21-01-2017 18:32 | Любомир Тодоров

Григор Димитров изглеждаше сравнително свеж на пресконференцията си след победата над Ришар Гаске в 3 сета, което се оказа най-късно започвалият двубой на Откритото първенство на Австралия - в 23:58 часа местно време.Ето какво отговори българинът след осмата си поредна победа през този сезон.

Как се чувстваше, когато излезе толкова късно на корта?
Много мисли ми минаха през главата заради този час. В последните два дни си лягах доста късно, за да съм готов физически за този вечерен мач. Да не ми се доспи, когато срещата започне толкова късно. Но за тази нощ, аз съм щастлив, че спечелих в 3 сета и не трябваше да хабя повече енергия или повече време на корта. Така че съм щастлив от това.

Какво въздействие мислиш, че ще има този двубой на представянето ти в следващите кръгове на турнира?
Със сигурност мач като този помага. Помага да добия повече самочувствие, да се чувствам по-добре на корта, по-сигурен в ударите ми. Много позитиви. По мое мнение първите ми два мача бяха горе-долу. Но да мога да изляза тази нощ и да играя срещу тенисист като Гаске така, това означава много за мен, дава ми голяма увереност. В същото време трябва да се концентрирам, да продължа (да играя) по същия начин, да контролирам нещата както мога.

В Бризбън казахте, че променята навиците си малко и играете на флипери. Правите ли това и тук?
Всъщност преди няколко дена бях в зала за аркадни игри. Мисля, че е важно "да изключиш" за малко, да излезеш с приятели, да се разходиш. Смятам, че е много важно за ума и тялото да се синхронизират със самия теб. В същото време трябва да се забавляваш на всеки мач, който играеш. Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще, дали това няма да бъде последният ти двубой на този корт. Това беше първата ми победа на "Род Лейвър Арина" и ще я запомня със сигурност. Тези моменти означават много за мен.

Ще поискаш ли да играеш в късен мач в понеделник?
Аз не съм от тези играчи, които ходят и молят: "Може ли да играя в 1 часа сутринта, моля". Няма значение кога ще играя, наистина не ме е грижа. Но не смятам, че те (бел. ред. - организаторите) ще сложат моя мач рано, заради късните двубои, които играхме и двамата с Денис (Истомин).

В колко ще си легнеш?
Надявам се в 5 сутринта да съм в леглото, когато съм свършил със стречинга, възстановяваното и т.н. Ще поспя, после ще ударя няколко топки и може би пак ще си легна.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини