Рутинна победа за Димитров на старта на Australian Open



17-01-2017 11:58 | Станко Димов

Григор Димитров започна с чиста победа участието си на Откритото първенство на Австралия. В двубой от I кръг, българинът се наложи с 3:0 сета над играещия с „уайлд кард” представител на домакините Кристофър О’Конъл, в отделните части 7:6 (2), 6:3, 6:3.

Благодарение на успеха Димитров се класира за втори кръг, където му предстои дуел с Хьон Чун (Южна Корея, №105).

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

Българинът имаше контрол над срещата, като само липсата на късмет и концентрация в някои моменти, особено в първия сет, го лишиха от по-изразителна победа. 231-ият в ранглистата О’Конъл успя да съхрани сервис-геймовете си през първата част, като отрази 5 точки за пробив. Така сетът се реши в тайбрек, където логичното се случи – 7:2 точки за Григор Димитров.

Вторият сет беше решен от два пробива, дело на Григор Димитров в първия и последния гейм. В третата част българинът направи брейк за аванс 3:1, след което с лекота затвори сета и мача, продължил 122 минути.

Григор Димитров приключи двубоя с изумителните 98% спечелени точки след вкаран първи сервис (46/47). Българинът направи 35 печеливши удара, 15 от които директно от сервис, като в същото време не допусна нито една двойна грешка (от 33 непредизвикани). От своя страна О’Конъл приключи срещата с 20 уинъра, 6 от които от начален удар, и 46 непредизвикани грешки.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА AUSTRALIAN OPEN 2017

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини