Серина Уилямс и Каролина Плишкова тръгнаха по график



17-01-2017 05:11 | Любомир Тодоров

Втората поставена Серина Уилямс и петата в схемата Каролина Плишкова записаха рутинни победи в първия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Американката, която се е прицелила в 23-а титла от Големия шлем, се наложи над Белинда Бенчич от Швейцария с 6:4, 6:3.

Серина направи два пробива в първия сет като решителния дойде в последния, десети гейм. Във втория Уилямс дръпна с 5:0 и след това върна малко газта. Бившата номер едно завърши срещата с 30 печеливши удари и 30 непредизвикани грешки.

"Днес е денят на Мартин Лутър Кинг. Важно е да се изпрати послание за равенство, нещо за което той е говорил много. Nike и всички негови спортисти искат да са част от това движение за равенство", направи отново декларация Серина в интервюто на корта.

Във втория кръг тя излиза срещу чешката левичарка Луцие Шафаржова в повторение на финала от "Ролан Гарос" през 2015 г. Шафаржова спаси цели 9 мачбола, преди да победи Янина Викмайер от Белгия с 3:6, 7:6(7), 6:1.

Финалистката от US Open и №5 в схемата Каролина Плишкова беше още по-категорична. Чехкинята разгроми с 6:2, 6:0 Сара Сорибес Тормо. Плишкова спечели последните седем гейма в двубоя.

Следващата съперничка на Каролина е 18-годишната руска квалификантка Анна Блинкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини