Експерти: Димитров може да вземе титлата в Мелбърн



Експерти: Димитров може да вземе титлата в Мелбърн
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-01-2017 12:00 | Любомир Тодоров

Името на Григор Димитров се появи в традиционната анкета на сайта на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва тази нощ в Мелбърн. В нея авторите на официалната уеб страница на турнира от Големия шлем дават своите прогнози.

Специалистът Алекс Шарп залага смело на титла за българина на 29 януари.

"Много е трудно да се погледне извън първите двама поставени (Джокович и Мъри), но аз ще заложи на един "аутсайдер". Григор Димитров винаги е имал обещаващ потенциал, но титлата в Бризбън доказа неговото възраждане. И ако Джокович отпадне рано, той ще стигне до четвъртфинал. А след това всичко е възможно за Димитров", коментира Шарп.

Експертът Пол Муур пък смята, че Григор ще поднесе голямата изненада и че е вперил поглед в титлата.

"Мисля, че Димитров ще изненада много хора тази година и ще стигне дълбоко във втората седмица на Australian Open", предвижда той.

Иначе като фаворити при мъжете са сочени главно шампионът Джокович и световният номер едно Мъри, като се споменава и името на Вавринка.

Григор Димитров е №15 в схемата и започва участието си в Откритото първенство на Австралия във вторник с двубой срещу участващия с "уайлд кард" представител на домакините Кристофър О′Конъл. Мачът е първи във вечерната сесия на "Маргарет Корт Арина"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини