Ноле: Не мисля за №1, фокусиран съм върху турнира



15-01-2017 10:02 | Tennis24.bg

Вторият в световната ранглиста. Новак Джокович се завърна на едно от любимите и най-успешните си места. Сърбинът е шампион на Откритото първенство на Австралия последните две години, а сега ще се опита да стане първият тенисист със седем титли в Мелбърн.

Новак обаче пристигна в Австралия при доста по-различни обстоятелства в сравнение с последните години. Той вече е без Борис Бекер и вече не е №1 в света. Миналата седмица в Доха спечели първата си титла от миналото лято. В първия кръг на Australian Open Джокович ще се изправи срещу Фернандо Вердаско, който имаше пет мачбола срещу него в Доха, а миналата година отстрани Рафаел Надал в първия кръг.

Според сърбина периодът, в който не се представяше на ниво, е приключил още в Лондон в края на миналия сезон, когано достигна до финала на заключителния турнир на ATP. "Усетих това в Лондон. Там играх много добре в сравнение с последните три, четири месеца преди това, в които имах проблеми да намеря нужното ниво на тенис. Не можех да се надявам на по-добро начало на сезона. Изиграх вълнуващ мач срещу Вердаско, след това срещу Анди. Беше страхотно", коментира Новак на пресконференцията си.

Джокович заяви и че не търси заместник на Борис Бекер. Той каза, че не смята да взимам нов човек в екипа си, който се състои от Мариан Вайда и Душан Вемич като втори треньор.

Попитан колко важна цел е завръщането на върха в световната ранглиста, сърбинът отговори: "Това не е приоритет за мен. Ако резултатите ми са такива, че стана номер №, това е страхотно. Разбира се, искам го, но се концентрирам върху настоящия турнир".

"Никога не съм се чувствал недосегаем, въпреки че в определени периоди бях много уверен и печелех много мачове. Искам да съм в позиция, в която съм равностоен на останалите и се боря за трофея, въпреки че съм шампион от миналата година. Фактът, че се представям толкова добре в Мелбърн последните 10 години, разбира се, ми дава много увереност", завърши Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини