Лек жребий за Гришо, кошмарен за Цвети в Мелбърн



13-01-2017 05:42 | Любомир Тодоров

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров изтегли лек жребий за Откритото първенство на Австралия по тенис, докато представителката ни при жените Цветана Пиронкова ще срещне в първия кръг третата поставена.

Димитров, който е 15-и поставен в основната схема, ще играе срещу представителя на домакините Кристофър О′Конъл. Австралиецът участва с "уайлд кард". О′Конъл е на 22 години и заема 238-о място в световната ранглиста.

При победа Гришо ще срещне победителя в мача между южнокорееца Хьон Чунг и Ренцо Оливо от Аржентина. В третия кръг пък се очертава сблъсък между първата ни ракета и 18-ия поставен французин Ришар Гаске. Ако стигне до осминафинал българинът вероятно ще срещне шампиона Новак Джокович.

Цвети Пиронкова ще започне 12-ото си поредно участие в Мелбълн с двубой срещу Агниешка Радванска от Полша. Пловдивчанката спечели последната им среща на осминафиналите на "Ролан Гарос" през май 2016 година, но като цяло отстъпва с 3-9 победи.

 

Цвети се бори цяла седмица с тежък вирус, който я принуди да се откаже за първи път в кариерата си по време на мач на турнира в Сидни. При успех срещу Радванска следващата опонентка на Пиронкова ще се определи в мача между хърватката Миряна Лучич-Барони и Сян Ван от Китай.

Шанс за схемата има и Виктория Томова, чийто двубой срещу японката Хироко Кувата от втория кръг на квалификациите не може да започне заради дъжд. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини