Димитров е №15 в Мелбърн



12-01-2017 08:28 | Любомир Тодоров

Беше обявен списъкът на поставените тенисисти на Откритото първенство на Австралия. Жребият за първия за годината турнир от Големия шлем ще бъде изтеглен в петък, а двубоите започват в нощта на неделя срещу понеделник.

Григор Димитров ще бъде под №15 при мъжете. Това означава, че ако стигне до третия кръг в Мелбърн българинът може да срещне някой от поставените от 17-о до 24-о място. Под тези номера са Роджър Федерер, Ришар Гаске, Джон Иснър, Иво Карлович, Давид Ферер, Пабло Куевас, Джак Сок и Александър Зверев.

Гришо тренира усърдно на кортовете на "Мелбърн Парк". „Наистина не мисля, че трябва да променям нещо голямо в играта си, за да спечеля голям турнир. Постоянен съм в тренировките си", заяви вчера Димитров пред медиите.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ЗАНИМАНИЕТО НА ГРИГОР.

Водач в схемата ще бъде световният номер едно Анди Мъри. В долния край на схемата ще бъде шампионът от миналата година Новак Джокович под №2. Трети и четвърти са Милош Раонич и Стан Вавринка.

При жените №1 е защитаващата титлата си Ангелик Кербер. Серина Уилямс е втора, №3 и №4 са Агниешка Радванска и Симона Халеп.

Цветана Пиронкова е българската участничка в основната схема. Шанс да влезе от квалификациите има и Виктория Томова, която преодоля първия кръг и се нуждае от още две победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини