Григор Димитров: Все още има много път пред мен (видео)



11-01-2017 18:27 | Станко Димов

Григор Димитров се чувства напълно готов да се завърне в Топ 10. Българинът е категоричен, че ако успее да запази фокуса и концентрацията си, ще успее крачка по крачка да изпълни целите си. Припомняме, че в неделя Димитров спечели 5-ата си титла, след като триумфира на твърдите кортове в Бризбън.

По пътя към успеха българинът победи последователно трима тенисисти от Топ 10, а от началото на седмицата се изкачи на 15-а позиция в ранглистата. Ето какво каза Григор в едно от интервютата си след успеха в Бризбън:

„Сега съм в страхотна форма, една от най-добрите в кариерата ми. Само трябва да поддържам тази линия и да се влагам максимално и да следя да правя правилните неща на ежедневна база. Имам кураж и увереност и мисля, че заслужавам мястото си, но все още има дълъг път пред мен.

Още съм далеч от Топ 10, точките ми са малко, но ако продължавам по същия начин, бъда здрав и правя правилните неща, всичко ще бъде наред”, коментира Димитров.  

„Наистина не мисля, че трябва да променям нещо голямо в играта си, за да спечеля голям турнир. Постоянен съм в тренировките си, в ежедневната си рутина, както и в цялостното си поведение на и извън корта. Това ми помага много в играта, само трябва да съм здраво стъпил на земята и да се фокусирам върху това, което е пред мен и върху целите си.

Аз съм много тежък в оценките към себе си и затова искам да благодаря на семейството си и на екипа си, защото всеки път, когато не се чувствам 100% готов, винаги има някой от тях, който да ми каже истината в очите и да ми прати положителна енергия”, каза още българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини