Валверду: Григор е близо до най-добрата си форма



09-01-2017 12:32 | Станко Димов

Григор Димитров си осигури 5-а титла в неделя, след като победи Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3 на финала на турнира в Бризбън. Това е и първи трофей на Димитров, откакто започна работа с треньора Дани Валверду в края на миналия сезон.

„По принцип фокусът никога не е към първата седмица от сезона”, коментира Валверду в интервю за официалния сайт на АТР.

„Приоритетът в предсезонната подготовка е да изготвим добър план за годината. Бонус е, че той (Григор Димитров) игра добре в Бризбън. Истината е, че направихме добра подготовка, а това винаги ти дава увереност, след като си изкарал часове тренировки на корта.

Психически също помага повече, защото нямаш колебания дали си се подготвил добре или не. В наши дни всички тренировки са тежки. Всеки полага огромни усилия, за да подобри играта си, както психическа, така и тактически”.

В Бризбън Димитров демонстрира, че е отлично подготвен за старта на сезона. По пътя към титлата българинът победи трима играчи от Топ 10 – Тийм, Раонич и Нишикори.

„Той е близо до най-добрата форма, в която може да бъде, но най-важното нещо е да поддържа тази форма. В момента той се чувства добре физически, но тук може да има леки подобрения. Аз съм много доволен от начина, по който проведе двубоите си от началото до края. За мен двубоят срещу Раонич на полуфиналите показа колко много се е развил откакто работим заедно”.

От старта на седмицата Григор се изкачи до №15 в ранглистата, но Валверду е категоричен, че това е само началото.

„Ние сме в първата фаза от нашата работа. Няма как да се създадат навици в един играч след само 3-4 месеца работа. За да създадем навици, трябва да минат 10 или 12 месеца, в които да правим нещата по правилния начин. И преди всичко, това трябва да са правилните навици във важните мачове. Димитров изигра няколко важни двубоя, но аз искам да го виждам в полуфинали и финали”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини