Титла номер 5 за Григор Димитров е факт!



08-01-2017 13:01 | Станко Димов

Григор Димитров е новият шампион от АТР 250 турнира в Бризбън! На финала на надпреварата българинът победи Кей Нишикори с 2:1 сета, в отделните части 6:2, 2:6, 6:3 след близо 2 часа игра. Титлата е 5-а в кариерата на Григор Димитров и първа от 2014-а насам, когато спечели на тревните кортове в Куинс Клъб.

Благодарение на успеха днес Григор Димитров си гарантира 250 точки, които ще ги изкачат на 15-о място в ранглистата при нейното обновяване в понеделник.  

Григор Димитров започна трудно двубоя и в първите два сервис-гейма трябваше да спасява точки за пробив. Българинът се справи със задачата и удържа подаването си, като на свой ред търпеливо изчака пред него да се открие възможност за брейк. Това се случи в шестия гейм, а българинът бе категоричен – 4:2. До края на сета нашето момче игра изключително вдъхновено и не загуби повече дори гейм – 6:2.

През втората част картината на корта се повтори, но с обратен знак. Григор първи получи шанс за брейк, не се възползва, а от 2:2 до края Нишикори наложи волята си – 6:2, 2:6. Така финалът влезе в решаваща трета част, която беше определен от един пробив. осъществи го Григор за преднина 5:3, след което сервирайки за мача българинът не трепна. Димитров приключи двубоя с 24 печеливши удара и 23 непредизвикани грешки.

За Григор Димитров това беше трета последователна победа над играч от Топ 10, след като по-рано през седмицата той повали Доминик Тийм и Милош Раонич. Българинът записа и първи успех над Кей Нишикори, от когото беше загубил 3 последователни пъти. Идната седмица Димитров ще почива, след което ще участва на Откритото първенство на Австралия, което започва на 16-и януари.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини