Григор Димитров повали номер 8 в света



06-01-2017 10:42 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфинал на турнира на твърди кортове в Бризбън. Това стана факт, след като българинът надви с 2:1 сета световния №8 Доминик Тийм, в отделните части 6:3, 4:6, 6:3 след малко повече от два часа игра.

В спор за място на финал Димитров ще срещне Милош Раонич или Рафаел Надал. Благодарение на успеха днес българинът взе реванш за поражението от Тийм на турнира в Акапулко миналия сезон. Припомняме, че двамата ще бъдат сред звездите във второто издание на Sofia Open, който започва на 5-и февруари.

Григор Димитров започна отлично срещата и след ранен пробив поведе с 3:0. В седмия гейм Тийм имаше две точки за връщане на брейка, но Димитров съхрани подаването си в последствие затвори първата част с 6:3.

През втория сет австриецът бе изключително агресивен при ретур и на няколко пъти стигаше до преднина 40:15 при начален удар на Димитров. Българинът обаче намираше начин да се спаси. И така до 4:5 гейма, когато Тийм поведе с 40:0 и получи 3 сетбола. Григор спаси първите два, но при третия направи грешка и резултатът бе изравнен – 6:3, 4:6.

Във финалния трети сет българинът игра на отлично ниво. Той първи проби за аванс 3:2, а с втори брейк си гарантира успеха след 2 часа и 5 минути игра.

Благодарение на победата Григор Димитров за трети път в кариерата си се класира за полуфинал в Бризбън. Българинът си гарантира 90 точки за ранглистата, както и чек за малко повече от $22 000.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини