Изненада: Букмейкърите обявиха Григор за фаворит срещу Тийм



05-01-2017 17:00 | Станко Димов

Повечето от водещите световни букмейкърски къщи определят Григор Димитров за фаворит в двубоя срещу Доминик Тийм в петък. Припомняме, че двамата ще премерят сили на АТР 250 турнира на твърди кортове в Бризбън, а залогът е място на полуфинал.

Sportingbet.com дава коефициент 1.666 за победа на Димитров. Ставката за успех на Тийм е 2.00. Тези коефициенти до голяма степен са изненадващи, тъй като австриецът е значително по-напред в ранглистата (№8, докато Григор е №17), а освен това е и спечелил единствения мач между тях – миналата година в Акапулко.

Доминик Тийм изпрати 2016 като най-успешната в кариерата си, печелейки 4 титли. Димитров от своя страна не е печелил турнир от лятото на 2014-а, когато надви Фелисиано Лопес на финала на тревните кортове в Куинс Клъб, Лондон.

Въпреки всички тези факти, добрата форма на Димитров от края на миналия сезон и първите дни на този му донесе мястото на фаворит в дуела с Тийм. Срещата между тях е в петък, не преди 08:30 часа българско време.

Припомняме, че Доминик Тийм и Григор Димитров ще бъдат сред звездите във второто издание на Garanti Koza Sofia Open. Турнирът в София ще се проведе в периода 5-12 февруари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини