Григор срещу Джонсън за шести път



01-01-2017 17:31 | Станко Димов

Григор Димитров и Стийв Джонсън ще премерят сили на старта на АТР 250 турнира в Бризбън. Срещата между двамата ще бъде в понеделник, около 12:30 часа българско време. Това ще бъде дуел №6 между тях, като до момента българинът води с 3:2 победи. На твърди кортове балансът е 2:1 за Григор.

Българинът, поставен под №7 в основната схема, спечели последните два двубоя срещу Джонсън – в Синсинати (2016) и Пекин (2016). Другият успех на Григор е на Уимбълдън 2015. На „Ол Ингланд клъб” те се срещнаха и миналата година, а победата отиде за Джонсън. Другият успех на американеца е във Вашингтон 2015.

При победа в понеделник Григор Димитров ще си гарантира 20 точки за ранглистата, а във втори кръг ще има за съперник французин – Никола Маю или Стефан Робер.

Първият поставен, когото може да срещне Григор Димитров е Доминик Тийм. Двубой между двамата е възможен на четвъртфиналите. В тази част на схемата е и шампионът от миналата година Милош Раонич, с когото Григор може да премери сили на полуфинал.

Григор Димитров участва на турнира в Бризбън за 5-а поредна година. В дебюта си през 2013 българинът игра финал, където отстъпи пред Анди Мъри. Миналата година Димитров беше спрян от Роджър Федерер на четвъртфинал.

Надпреварата в Бризбън ще бъде и генерална репетиция за Григор Димитров преди първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. За разлика от миналата година, когато игра и в Сидни, Димитров избра да почива в седмицата преди битките в Мелбърн.  

ГЛЕДАЙТЕ ДИМИТРОВ – ДЖОНСЪН ОНЛАЙН ТУК

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини