Надал е притеснен за здравето си в навечерието на Australian Open



15-01-2011 17:21 | Станко Димов

Рафаел Надал призна, че все още се бори за възстановяването на физическата си енергия. Както е известно испанецът бе повален от вирусно заболяване на турнира в Доха, което изправи на нокти хората от щаба му в навечерието на Australian Open.


Надал може да стане едва третият човек в историята и първият след Род Лейвър (1969), който държи всички 4 титли от Големия шлем, ако триумфира на "Мелбърн Парк". През миналата година Рафа спечели последователно "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open.


Предположенията за своеобразен "Рафа Шлем" обаче могат да бъдат осуетени от незадоволителното здравословно състояние на испанеца. Световният номер 1, който загуби на полуфинал в Доха от Николай Давиденко преди няколко дни сподели, че не знае дали ще бъде в оптимално състояние за първия си мач в Мелбърн.


"Чувствам се добре, но не перфектно. След това, което ми се случи в Доха се изморявам много по-бързо и се потя повече от всякога", сподели Надал на пресконференция в Мелбърн.


"Позитивното е, че се чувствам по-добре в сравнение от преди няколко дни. Надявам се, че няма да имам проблем за първия ми мач, но все още не знам", каза още световният номер 1.


"Може би никога повече в кариерата ми няма да имам възможността да държа 4-те титли от Големия шлем. Това обаче няма да повиши напрежението върху мен. Напрежението сега е както преди всеки турнир от Шлема - искаш да се представиш добре, защото тази надпревара в важна.


Дали ще спечеля турнира или не - това не ми се върти в главата. Това, което искам е да играя добре, да започна сезона по подобаващ начин, след това ще видим какво ще се случи. Ако това се случи ще бъда повече от щастлив, ако спечели в Австралия, защото това е Australian Open, а не заради четвъртата титлата поред. Бъдете сигурни в това", коментира Надал.


Един от основните конкуренти и фаворити за титлата в Мелбърн е Роджър Федерер. Швейцарецът, който е шампион от миналия сезон се изказа ласкаво за РаФа и го обяви за фаворит. Испанецът обаче не е съгласен.


"Всеки турнир е коренно различен. Ще дам всичко от себе си, за да играя добре. Вярвам, че ако покажа всичко от себе си имам всички шансове да остана в турнира и през втората седмица, а след това ще видим какво ще се случи.


Всеки мач ще бъде наистина много труден, затова трябва да бъда подготвен за всичко. Аз съм фаворит също толкова, колкото Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри и Робин Сьодерлинг", каза още световният номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини