Родик: Изкарах късмет, но сега мечтая още по-силно



24-01-2010 19:22 | Станко Димов

Американецът Анди Родик изрази задоволството си от успеха над Фернандо Гонсалес. Двамата се изправиха в мач от 1/8-финалите на Australian Open, а Родик се наложи с 3:2 сета след 6-3, 3-6, 5-7, 7-5, 6-2. Следващият съперник на световния №7 е хърватина Марин Чилич, който отстрани шампиона от US Open Дел Потро.

 

"Определено мога да кажа, че Фернандо игра страхотно в първите 4 сета. Видяхме най-доброто от него и бе близо до победата. В началото на последната част всичко се разви по друг начин. Това обаче е част от играта. Никога не можеш да бъдеш сигурен в успеха, докато не изиграеш и последната точка в мача", сподели Родик.

 

"Двамата бяхме близо до победата през целия мач. Играта бе равностойна, а аз изкарах късмет в края. Сега ще играя срещу Чилич, който победи Дел Потро. Знам, че ме очаква труден мач, но вярвам в шансовете си. Играл съм 4 пъти на полуфинал в Мелбърн, не виждам защо да не съм там и сега", каза още Родик.

 

Американецът се намира в страхотна форма след завръщането си на корта. В началото на месеца Родик спечели титлата в Бризбейн, а на Australian Open вече е четвъртфиналист.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини