Две от две за Григор Димитров



15-01-2011 02:15 | Николай Драгиев

Григор Димитров достигна трети кръг на квалификациите за основната схема на Australian Open 2011. Българинът спечели по безапелационен начин и втория си двубой в Мелбърн. Той надви с 6:3, 6:4 мароканеца Реда Ел Амрани (№218), отново за около час игра. Така Гришо има нужда от победа и във финалния кръг на квалификациите.

Димитров стартира и втория си двубой в Мелбърн на изключително високо ниво. Бърз пробив още в началото му осигури изключително комфортно спечелване на първия сет с 6:3 за 30 минути игра. Особено доминиращ Гришо бе при свой сервис, макар да се наложи да спаси и една точка за пробив.

Вторият сет премина при подобен сценарий. Този път пробивът за Григор дойде при 3:2. Всеки един сервис-гейм на първата ни ракета бе взиман с лекота, още преди Ел Амрани да си поеме въздух. Крайното 6:4 бе фиксирано бързо и така българинът вече има две победи за 2011 година.

Съперник на Григор Димитров в трети кръг на пресявките ще бъде Томас Шурел (Холандия), който победи Щефан Кубек (Австрия) със 7:6, 6:7, 6:2 за над два часа игра. 21-годишният холандец е с внушителни габарити - 202 сантиметра и играе с лява ръка. Той направи впечатление с двубоя, който изигра срещу Роджър Федерер в Доха. Шурел е 165-и в ранглистата. Най-силните му оръжия естествено са сервисът и форхендът.

При малко късмет Гришо може да попадне в основната схема и ако загуби третия си мач, но за тази цел трябва да има отказали се състезатели. До момента Димитров си осигури и 16 точки за световната ранглиста и ще прибави още 9 при нова победа.

Основната схема на Australian Open 2011 започва в понеделник. Турнирът е с награден фонд от 24 милиона долара.

Шурел и Гришо излизат на корта от 01,00 часа в събота срещу неделя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини