Григор в челото на класация за зрелищно разбиване на ракети (видео)



08-12-2016 21:58 | Tennis24.bg

Григор Димитров си осигури място в челото на класация за най-зрелищно разбиване на ракета на корта през 2016 г. Подреждането направиха редакторите на сайта baseline.tennis.com.

Българинът заслужи пета позиция заради поведението си по време на финала на турнира в Истанбул, когато „видя сметката“ на три от ракетите си. Той дори бе наказан за невъздържаното си поведение.

 

Сред другите звезди, които си изпускат нервите на корта са Роджър Федерер, Новак Джокович, Стан Вавринка. Рекордьори през годината обаче са Серина Уилямс и французинът Беноа Пер, които си имат свои топ 10 през 2016.

 

Ето и класациятa на най-яростните играчи през сезона:


Тейлър Фриц в Челънджър турнир в Мауи в края на януари. Американският талант изпусна нервите си в мач на двойки със Стефан Козлов, но с действията си и нескопосания си шут само разсмя до сълзи партньора си. Противници са им Тошихиде Мацуи и Дийн О‘Браян. В крайна сметка Фриц и Козлов спечелиха в три сета.





Серина Уилямс може си има собствена класация на разбитите ракети този сезон. Един от най-запомнящите се е по време на втори кръг на Уимбълдън срещу Кристина Макхейл. Тогавашната номер 1 в света се ядоса на загубата си на първия сет и на пейката изля гнева си на ракетата. После обаче настроението й се оправи и тя дори подари повредената ракета на свой фен.





Григор Димитров загуби финала в Истанбул от Диего Шварцман със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6 след няколко гневни избухвания и крампи. Според наблюдателите реакцията му не е просто разбиване на ракети, а чисто унищожаване… На три пъти. А според запознати тези ракети трудно се трошат на настилка като клей.






Беноа Пер също има не един и два случая, достойни за тази импровизирана класация. Французинът обикновено си го изкарва на своя накитник „Лакост“. Но върхът му е през януари на Откритото първенство на Австралия, след двойна грешка при загубата от тийнейджъра с уайлд кард Ноа Рубин. Пер за малко да контузи преминаващото наблизо момченце, подаващо топките.




 

Южени Бушар със сигурност печели короната за най-секси разбиване на ракета през годината. Случи се през март, на Индиан Уелс, а след това – и на Уимбълдън.



 

Новак Джокович имаше такава втора половина на сезона, че е цяло чудо, че въобще са му останали ракети. Но явно умът на сърбина беше в повечето време далеч от корта. Това обаче е друга тема. Любопитното в избухването му при загубата му от Роберто Баутиста Агут в Шанхай бе не толкова начинът, по който разби ракетата си, а безизразните физиономии на подавача на топките и лайнсмена… Китайци с железни нерви!






Роджър Федерер е пример за спортменство и овладяност. В повечето случаи. Но швейцарският му нрав има граници на моменти. Като този във финала в Бризбейн при загубата му от Милош Раонич… Когато просто пусна ракетата на земята.




 

Стан Вавринка изигра добър сезон. Но и неговите швейцарски нерви се опъват и не издържат понякога. Като в мача срещу Серхий Стаховски в Дубай. Интересна е невъзмутимата му физиономия, когато с опакованото си с тейпове коляно сгъва на две ракета номер 1. След това още по-спокойно с крак троши ракета номер две. И продължава да играе.






Доминик Тийм показа, че влага много страст в мачовете си за Австрия за Купа „Дейвис“. Показа го по малко нервен и нетипичен начин в мача си срещу Гастао Елиас. И не оставя никакъв шанс на нещастната си ракета…на два пъти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини