Бекер: Отсъствието на Надал и Федерер се отрази на Новак



23-11-2016 19:18 | Tennis24.bg

Всеки лаик би казал, че ако на корта липсва конкуренцията на играчи от величината и класата на Рафаел Надал и Роджър Федерер, то това би било предимство за всички останали. Със сигурност отсъствието на двамата големи трябваше да е предимство и за Новак Джокович. Сърбинът спечели шест турнира в първите шест месеца от сезона и макар че след това игра слабо, постигна не лоши резултати, включително финал на US Open, в Шанхай и на финалния турнир на АТР в Лондон.

Според треньора на бившия номер 1 влияние върху психическата форма и състояние на възпитаника му е оказала именно отсъствието на Рафа и Федерер. „Той нямаше никакви опоненти. Неговото време беше срещу Надал и Федерер. Анди винаги е бил четвъртият в карето. Затова Ноле просто загуби противниците си. Сега Мъри показва нещо, което не е показвал досега. След титлата от „Ролан Гарос“ той имаше проблеми и не се наслаждаваше на тениса, нямаше цели, които да си поставя. Наистина не знаеше кой е следващият връх пред него“, коментира Бекер.

От септември насам Джокович публично обяснява, че не знае дали германската легенда ще остане в щаба му и следващата година. Бекер пък твърди, че би желал да продължи да работи с Джокера, но „Новак е шефът. Ще говорим за това тази седмица“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини