Раонич срещу Тийм: Победителят получава всичко



17-11-2016 10:07 | Любомир Тодоров

С късния двубой в четвъртък ще бъде поставена точката на мачовете от група "Иван Лендъл" на финалите на АТР в Лондон. Милош Раонич и Доминик Тийм ще определят в директен сблъсък кой ще придружи Новак Джокович на полуфиналите в събота в зала "О2".

Австриецът Тийм, когото ще видим на Garanti Koza Sofia Open през февруари догодина, стана най-младият тенисист с победа на финалите от 2009-а. Доминик, който е на 23 години, може да стане първият представител на алпийската държава на полуфинал в заключителен турнир. Това не успя да постигне бившият номер едно в света Томас Мустер при всичките си участия.

Доминик получи вдъхновение и от Мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Специалния се срещна с него след загубата от Джокович в три сета и му подари своя ВИП бадж, на когото написа: "Роди се звезда - силна прегръдка" (на снимката долу). Португалецът сподели, че се възхищава от качеството на играта на Тийм и вярва, че той може да стигне до върха.

До момента тенисистът от Винер Нойщад е изиграл най-много сетове в турнира - шест. Като цяло през сезона той също игра в много турнири и спечели четири титли. Единствено Анди Мъри с осем и Новак със седем са взели повече трофеи през 2016 година.

Обаче на канадеца Раонич определето му върви в Лондон този сезон. Той ще се опита да продължи серията си, която започна с полуфинал в "Куинс клъб", последван от финал на Уимбълдън, като и в двата случая отстъпи на Мъри. Милош е спечелил единствената среща срещу Тийм. Това се случи през лятото в Синсинати, където роденият в Подгорица играч се наложи с 6:3, 6:4.

В първия мач на сингъл за деня в Лондон Джокович излиза срещу дебютиращият в турнира като резерва Давид Гофен. Сърбинът е спечелил и четирите си мача срещу 25-годишния белгиец, който замени контузения Монфис. Ноле се класира на полуфинал в състезанието за пета поредна година и общо за седми път от десет участия.

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон със съдействието на "Гаранти Коза"

Тийм и Моуриньо
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини