Две стъпки до Australian Open



12-01-2011 11:03 | Станко Димов

Григор Димитров започна по повече от убедителен начин участието си в квалификациите за място в основната схема на Australian Open. Първата ракета на България прегази с 6:1, 6:1 италианеца Матео Виола в мач продължил едва 52 минути. Григор показа отлична форма и въпреки, че имаше сериозни проблеми с началния си удар в първия сет, не остави никакви шансове на съперника си. 


За да влезе в основната схема в Мелбърн Гришо ще трябва да преодолее още два кръга от прясявките. Следващият съперник на българина ще бъде Реда Ел Амрани (Мароко), който победи Марек Семян (Словакия) със 7:6, 6:3. Ел Амрани е 218-и в ранглистата, играе бекхенд с една ръка и предпочита твърдите кортове. Гришо и Ел Амрани са играли един път. В Кремона през 2009 година Григор печели след 3:6, 6:2, 6:4 на хард.


Димитров започна силно срещата и можеше да пробие още в първия гейм, когато пропусна 3 такива възможности. Все пак настоятелната игра на българина даде резултат и в следващия сервис-гейм на Виола той стигна до пробив, за да поведе с 2:1.

В ответния гейм обаче Гришо бе притиснат до стената. Италианецът стигна до 0:40 и бе на косъм моментално да върне пробива, но Димитров показа характер и се спаси от тежката ситуация.

 

Този епизод сякаш тотално вкара мача в коловоза на българина, който до края на сета бе абсолютен господар на корта. Интересното в случая бе, че Димитров поведе с 4:1 гейма, въпреки че бе вкарал едва 21% от началния си удар. Първият сет продължи точно 28 минути, а след 6:1 най-добрият български тенисист извървя първата крачка към победата.


Картината на корта не се промени особено много и през втория сет с тази разлика, че началният удар на Димитров най-накрая проработи. След ранен пробив нашето момче поведе с 3:0 гейма и на практика предреши всичко в мача.

 

До края Виола спечели само един гейм и след 52 минути престой на корта Димитров подпечата участието си в следващия кръг на квалификациите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини