Ноле: Имах късмет в първия тайбрек (галерия)



16-11-2016 08:25 | Любомир Тодоров

Петкратният шампион от финалите на АТР Новак Джокович си осигури предсрочно класиране за следващата фаза, след като надделя със 7:6, 7:6 над канадеца Милош Раонич във втория си мач от група "Иван Лендъл".

"Беше много равностойна среща. Мисля че няколко точки ни разделиха тази вечер. Имах късмет да спечеля тайбрека на първия сет. Имах пасив и в двата тайбрека, но останах решителен и оказвах натиск върху втория му сервис. Да спечеля победа в два тайбрека срещу тенисист с такъв начален удар е страхотна победа, която носи голямо самучвствие", заяви 29-годишният Ноле.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА - ТУК

Джокович е първият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира. Той се класира за седми път за тази фаза в десетте си участия на заключителни турнири. Единствено през 2010 година той отпадна на този етап, в останалите случаи печелеше титлата.

"Имах няколко добри ретура на втория му сервис в края на двата тайбрека, които ми помогнаха да остана в разиграванията. Знаех, че вляза ли в разиграване, имам по-добри шансове да спечеля точката. Но, ако трябва да съм честен, трябваше да си свърша работата по-рано. Не съм доволен, че загубих два пъти подаването си срещу Милош, особено втория път. Водех с 4:3 и 30:0, но направи четири непредизвикани грешки", призна 29-годишният белградчанин.

В четвъртък той трябва да играе срещу Гаел Монфис. Французинът обаче има здравословни проблеми и обяви, че днес ще реши дали ще продължи, или ще се оттегли. Ако Монфис се откаже, Ноле ще играе срещу резервата Давид Гофен.

В късния двубой в групата Милош Раонич и Доминик Тийм, които имат по една победа, ще определят втория полуфиналист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини