Григор пред "Дейли Телеграф": Наистина вярвам, че ще бъда №1



12-01-2011 02:17 | Николай Драгиев

Авторитетният английски "Дейли Телеграф" стана поредното издание, което посвещава материал на Григор Димитров. При това в навечерието на участието на българина в квалификациите за Australian Open.

Авторът Марк Ходжкинсън се спира върху скандала предизвикан от Григор Димитров в Хелзинки. Според него дори доста големи особняци като Джон МакЕнроу не са си позволявали чак такава волност да бутнат съдия.

Ходжкинсън определя Димитров като "най-надарен" от новата генерация и играч, който може скоро да се противопостави на Анди Мъри при участието му на турнирите от Големия Шлем.

"Никога не съм го правил, а дори и не ми е хрумвало да посягам на съдия. Сега обаче просто искам да оставя всичко зад гърба си и да продължа напред. Осъзнах грешката си и се извинявам," коментира неприятната ситуация самият Григор.

Каквото и да се случи в Мелбърн обаче, Гришо има своя цел и вярва в нея. "Аз наистина вярвам, че мога да бъда номер 1 в света. Това е целта ми. Убеден съм в моите възможности. Когато правя нещата както трябва, постигам исканото от мен.

"Определено мисля, че мога да бъда номер 1. За да се случи това обаче, предполагам трябва да спечеля няколко титли от Големия Шлем, а това въобще не е лесно. Ще отнеме време. Сега просто трябва да работя върху подобрението на играта ми," обяснява Димитров, който в подготовката си за новия сезон, бе на остров Мавриций с треньора си Питър МакНамара, както и с Патрик Муратоглу, който пък се грижи за талантливата Лора Робсън.

"Имам много цели за този сезон. Най-важната от тях е да остана здрав. Мисля че, ако това се случи, имам шанс да завърша в топ 50."

Според Гришо, той се чувства еднакво добре на различните настилки. "Трудно е да избера, коя е най-силната страна в играта ми. Харесвам ударите си. Убеден съм, че мога да се справям на всички настилки.

"За в бъдеще ми се иска да бъда по-креативен на корта и да правя повече неочаквани ходове. На трева също мога да играя - спечелих Уимбълдън за юноши, а това бе страхотно преживяване. Уимбълдън е свещено място за тенис. Освен това станах първият българин с юношеска титла от Големия Шлем," допълва Григор.

Треньорската промяна според Гришо на Петер Лундгрен с Питър МакНамара, не е довела до големи промени, но успехите са стартирали тъкмо под ръководството на австралиеца.

"С Питър всичко започна да се получава, макар той да не промени много неща. Печелех мач след мач. Направих сензационна серия. За всеки тийнейджър е трудно да пробие в топ 100, тъй като другите състезатели имат много повече изиграни мачове и съответно по-богат опит," резюмира още българинът.

Бащата на Гришо Димитър Господинов още преди време му е обяснил, че "тенисът е проста игра за интелигентни хора".

"Тези думи са винаги в съзнанието ми, когато съм в трудна ситуация. Баща ми е прав, че тенисът е проста игра, но трябва да мислиш много бързо," допълва най-добрият български тенисист.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини