Джокович: И друг път съм бил нервен



13-11-2016 20:00 | Tennis24.bg

Пресконференциятана Новак Джокович след първата му победа от финалите на АТР в Лондон бе далеч от спокойна. Сърбинът надигра Доминик Тийм с 6:7, 6:0, 6:2.

„В края на първия сет видяхме, че направи нещо, което показа на „Ролан Гарос“, и хвърли ракетата си. Не те ли притеснява, че това ще ти излезе солено. Някой път може да удариш някого“, каза един журналист в залата. „Вие, хора, сте невероятни – постоянно търсите някакви такива драми“, отвърна раздразнен Джокович.

„Но ако продължиш така…“, отново поде репортерът, но Ноле го прекъсна: „Да продължа да правя тези неща? Защо не ме накажете? Близо ли съм? Още не съм наказан. Аз ли съм единственият, който показва нерви на корта? Това не е проблем за мен. Не е първият ми такъв случай“.

Джокович не пропусна да похвали Тийм за победата му в първия сет, но допълни, че началото на втората част е било решаващо за изхода на мача. „Дори като изгубих първия сет, не допуснах много грешки. Просто той игра на високо ниво и това се оказа от голямо значение. Знаех, че първите геймове на втория сет ще са решаващи за мен и трябва да започна с пробив. Така и направих. След това се почувствах по-уверен. Замахвах по-силно и свободно, накарах го да се мъчи. Мисля, че играх много добре в последните два сета“, каза още Джокерът.

„Загубих много енергия, което е необходимо срещу играч като Новак Джокович, за да сме близко. Опитах да се върна. Имах още енергия, но в началото на третия сет, отново бях назад. Той играеше добре, а аз не успях да поддържам нивото си от първия сет“, каза и Доминик Тийм. Денят все пак бе специален за него. Австриецът се срещна лично с португалския треньор Жозе Моуриньо: „Той ме поздрави за добрия сезон. Разменихме няколко думи, но беше доста смущаващо. Беше забавно“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини