Григор е сред показалите най-голям прогрес



10-11-2016 09:03 | Любомир Тодоров

Известният коментатор Питър Бодо от Tennis.com публикува статия, посветена на играчите, които са показали най-голям прогрес през изминалия сезон, но не са намерили място на финалите на АТР в Лондон. Той избира своя десетка, в която под №5 фигурира и Григор Димитров.

Ето какво пише Бодо за българина.

"Григор Димитров
№17 в ранглистата (+11 места в сравнение с 2015-а), 38 победи-25 загуби, 0 титли.

Някога приветстван като наследник на Федерер, 25-годишният българин го удари на живот. Но с нокти и зъби той се върна в Топ 20, като показа удивителна форма. Той катурна Анди Мъри в Маями и Стан Вавринка в Синсинати.

Но Димитров все още има проблеми да поддържа своето вдъхновение и/или постоянство. Завръщането му ви кара да се чудите дали той не страдаше от преекспонирането по-рано в неговата кариера. Григор не е печелил турнир от 2014 година, но игра три финала през 2016-а (Сидни, Истанбул и Пекин). Все още не е късно за него да разгърне своя талант".

В тази своеобразна класация фигурират още имената на Давид Гофен, Ник Кириос, шампионът от София Роберто Баутиста Агут, Люка Пуй, Иво Карлович, Джак Сок, Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро и Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини