Битката за №1 се пренася в Лондон



08-11-2016 13:14 | Станко Димов

Анди Мъри и Новак Джокович ще подновят битката за първото място в света по време на финалите на АТР в Лондон. Надпреварата ще се проведе в зала „О2” в периода 13-20 ноември.

Припомняме, че Мъри попадна в група със Стан Вавринка (води с 9-7 победи в преките двубои), Кей Нишикори (7-2) и Марин Чилич (11-3). Шотландецът има 73 победи и 9 загуби от началото на сезона. Той ще се опита за първи път в кариерата си да спечели финалите на АТР. Най-доброто му постижение до момента са полуфиналите през 2008 (загуби от Давиденко), 2010 (загуби от Надал) и 2012 (загуби от Федерер).  

„На този турнир се изправяш срещу най-добрите играчи в света. Това е Топ 8, всеки двубой е екстремно труден”, каза Мъри по време на церемонията по тегленето на жребия. „Очаквам с нетърпение надпреварата да започне. Атмосферата в О2 е невероятна”.

Марин Чилич, който игра в Лондон през 2014, също е нетърпелив да се завърне. „Наистина съм много щастлив да бъда част от този турнир”.

Джокович, чието серия от 122 последователни седмици като №1 бе прекъсната в понеделник, ще се опита да спечели финалите за 5-и последователен път и общо 6-и в кариерата си. Сърбинът попадна в група с Милош Раонич (7-0) и дебютантите Гаел Монфис (13-0) и Доминик Тийм (3-0). От началото на сезона Ноле има 61 победи и 8 загуби. Той вдигна седем трофея през сезона и се надява, че за пети път в кариерата си ще приключи годината като №1.

Гаел Монфис каза, че е направил промени в играта си, които са заработили. „Много съм щастлив да бъда тук. За първи път ще съм част от този турнир и съм много горд. Положих много труд и сега той ми се отплати”.

Любопитен е фактът, че на финалите се класираха тенисисти от 8 различни държави. В неделя ще се изиграят срещите от групата на Джокович, а в понеделник от тази на Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини