Преодолим жребий за Григор Димитров в Мелбърн



11-01-2011 10:34 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров окончателно се размина с мечтаното диретно място в основната схема на Australian Open. Хасковлията, който завърши по силен начин миналия сезон, заема 108-ма позиция в ранглистата на ATP от понеделник.

 

Българинът не успя да намери директно място в схемата и затова ще трябва да мине квалификациите, където е поставен под номер 3. Все пак съперниците, които му отрежда жребият изглежда са напълно преодолими.


В пресявките Димитров трябва да преодолее три кръга. Първото препятствие пред него се казва Матео Виола. Италианецът е на 24 години и е с повече от 100 места зад Григор - 213. Виола играе с дясна ръка, а любимата му настилка е клей.


Ако се класира за втория кръг на квалификациите Григор ще се изправи срещу спечелилия мача Реда Ел Амрани (Мароко) - Марек Семян (Словакия). Ел Амрани е 218-и в ранглистата, докато Семян е 226-и.


Сред евентуалните съперници на Гришо в последния етап от пресявките пък може да бъде холандецът Томас Шурел, който преди дни игра срещу Роджър Федерер на турнира в Доха и се представи повече от достойно. 183-ият в света Давид Гез от Франция и опитният Щефан Кубек също изглеждат опасни.


До момента в кариерата си Димитров никога не е участвал в основната схема на Australian Open. Хасковлията има само едно участие в турнирите от Шлема - през Уимбълдън 2009, когато в първия кръг се отказа в мача си с Игор Куницин (Русия).


Мачът между Димитров и Виола ще бъде четвърти по програма и ще се играе утре на Корт номер 11.

СХЕМА НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА AUSTRALIAN OPEN!





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини