Тенисисти от 8 страни на финалите в Лондон



05-11-2016 11:31 | Любомир Тодоров

Австриецът Доминик Тийм зае последното осмо място за финалите на АТР, които ще се проведат от 13 до 20 ноември в зала О2 в Лондон. Така в турнира на единично ще участват тенисисти от осем различни държави.

Доминик ще дебютира в престижната надпревара, след като в петък единствените, които можеха да го изместят Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга претърпяха загуби в Париж. Тийм, който е на 23 години, е първият австриец, който се класира за заключителния турнир след Томас Мустер през 1997 година. Той спечели 4 титли този сезон и стигна полуфинал на "Ролан Гарос", което му помогна да пробие в Топ 10.

Останалите участници в Лондон са четирикратният шампион Новак Джокович от Сърбия, Анди Мъри от Великобритания, Стан Вавринка от Швейцария, Кей Нишикори от Япония, Милош Раонич от Канада, другият дебютант Гаел Монфис от Франция и Марин Чилич от Хърватия.

"Много съм щастлив, че успях да стигна до Лондон. Благодаря на Анди (Мъри) и Милош (Раонич), че ми помогнаха. За мен беше детска мечта да се класирам за финалите на АТР. В последните години това беше моя цел и е невероятно, че успях да я постигна на толкова млада възраст. Ще бъде страхотно изживяване и опит да играя срещу най-добрите в света. Очаквам с нетърпение да прекарам седмица с тях в Лондон", заяви Тийм, когото ще видим и на турнира на АТР София Оупън през февруари догодина.

Жребият за турнира ще бъде теглен на 7 ноември от 17 часа наше време. Този сезон имената на групите са "Джон Макенроу", на името на трикратния шампион от финалите, и "Иван Лендъл", наречена на спечелилия пет титли играч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини