Григор Димитров: Станах независим играч



04-11-2016 11:08 | Станко Димов

Световният №18 Григор Димитров заяви, че се е превърнал в независим играч. 25-годишният българин е категоричен, че в момента има по-добър контрол над някои неща от живота му.

След различни колебания през годината, в края на сезона Димитров започна да напомня за най-добрите си дни на корта и записа серия от силни резултати. Той игра финал в Пекин (загуби от Анди Мъри) и достигна до полуфинал в Синсинати, Ченду и Стокхолм.

„Станах независим играч”, коментира Димитров пред „Екип”, визирайки отличната си форма в последно време. „Чувствам, че сега имам по-голям контрол върху играта си, върху кариерата ми. Зад тези резултати не се крие никаква тайна. Винаги съм обичал да работя, винаги съм обичал да ставам сутринта и да тренирам”.

Димитров допълни, че в миналото е бил нетърпелив и не е разбирал как може да загуби от тенисист, когото винаги е побеждавал в миналото. Българинът е категоричен, че в момента изпитва много по-голям респект както към играта, така и към опонентите си.

„Отне ми време да осъзная всичко това”, призна Григор Димитров.

В четвъртък българинът отстъпи с 1:2 сета пред Новак Джокович в двубой от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Париж. Това беше и последният мач на сингъл за българина през сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини